Bestedingslimiet

Bestedingslimiet
Met jouw creditcard kun je natuurlijk niet onbeperkt geld uitgeven. Bijna elke creditcard heeft een maximale bestedingslimiet. Deze limiet is het bedrag dat je elke maand kunt uitgeven met je creditcard. De betalingen met jouw creditcard boven deze limiet worden door de creditmaatschappij geweigerd.
De maximale limiet is afhankelijk van het type creditcard en van je ( bruto) inkomen.

Wijzigen Bestedingslimiet

Maak je veel gebruik van je creditcard en wordt je regelmatig beperkt door je limiet? Of heb je een te hoge limiet doordat je slecht sporadisch gebruik maakt van je creditcard?
In beide gevallen is het dan mogelijk om de limiet te wijzigen.
Dit kun je doen door telefonisch contact op te nemen met de creditcardmaatschappij of bank. Nog makkelijker is om deze aanvraag online te doen door in te loggen op jouw persoonlijke online omgeving van de creditcardmaatschappij of bank.
De goedkeuring voor je aangevraagde limietverhoging wordt bepaalt door de creditcardmaatschappij aan de hand van jouw inkomen.

Creditcard zonder vaste bestedingslimiet

De enige creditcards die geen vaste bestedingslimiet hebben zijn de American Express creditcards.
Je dient bij deze creditcards wel elke maand het volledig openstaand saldo ( bedrag uitgegeven met je creditcard ) terug te betalen. Als je niet tijdig betaalt, dan moet je een boete betalen.