Geld opnemen met je creditcard

geld opnemen met je creditcard
Geld pinnen in het buitenland doe je bij voorkeur met je reguliere bankpas. Mocht je reguliere bankpas geweigerd worden door een geldautomaat, kun je in dit geval toch geld opnemen met je creditcard.

Geld pinnen met je creditcard wordt echter niet aangeraden vanwege de extra hoge kosten die dit met zich meebrengt.

Kosten pinnen met creditcard

Bij geldopname met je creditcard dien je rekening te houden met transactiekosten en buiten de eurozone met een wisselkoersopslag.
Transactiekosten zijn de kosten die je creditcardmaatschappij of bank rekent bij iedere geldopname. Deze kosten verschillen per creditcard en creditcarduitgever. Normaal gesproken betaal je 3 tot 4 procent over het opgenomen bedrag bij een debetsaldo en 1 tot 2 procent bij een positief saldo.
Bij een geldopname in een valuta anders dan de euro ga je ook een wisselkoersopslag betalen.

Je dient rekening te houden met een wisselkoersopslag van 1,5 en 2,5 procent per transactie, afhankelijk van het type creditcard en creditcardmaatschappij.

Opnamelimiet

Bij het opnemen van geld met je creditcard ben je gebonden aan een maximumbedrag dat je per dag kunt opnemen bij een geldautomaat. Vrijwel alle creditcards hebben  zo’n opnamelimiet.
In de voorwaarden van de creditcardmaatschappij staat precies beschreven welke opnamelimieten er gelden voor jouw creditcard.

Ondanks deze limiet ligt de  maximum contant geldopname (meestal) hoger dan bij een gewone bankpas.

Bij sommige creditcards kun je 1000 euro per dag pinnen, terwijl je met een reguliere Nederlandse bankpas gemiddeld genomen tot 500 euro per dag kunt pinnen.

Let er dan wel op dat je op een bedrag van 1000 euro, rekening dient te houden met transactiekosten van 30 tot 40 euro in geval van een debetsaldo.