Je bekijkt nu Geheimen om geld te besparen

Geheimen om geld te besparen

Overal waar je geld uitgeeft, zijn er mogelijkheden om geld te besparen. De meeste kosten jou weinig moeite. Je hoeft echt niet urenlang naar kortingen in reclamefolders of online naar kortingscodes te zoeken. We hebben in plaats daarvan enkele (publieke) geheimen voor jou verzameld om op andere manieren aangenaam geld te besparen.

Hoe geld op energierekeningen te besparen

Je kunt dit simpel doen door minder te gebruiken. Je kunt elk jaar tot wel 10% op je energierekening besparen als jij de thermostaat acht uur per dag zeven tot tien graden terugdraait. Zorg er ook voor dat je de temperatuur optimaal aanpast voordat je uit je huis vertrekt. Draag daarnaast geschikte warme kleding voor als je binnen bent.

Door een slimme thermostaat aan te schaffen, kun je ook behoorlijk wat geld besparen. Plus door al je gloeilampen met LED lampen te vervangen kun je wellicht tot wel 75 euro per jaar op je elektriciteitsrekening besparen.

En overweeg bovendien de aanschaf van verduisterende gordijnen. Want hoe meer jij je woning in de koude maanden isoleert, hoe meer jij op de kosten voor verwarming bespaart. In de zomer kunnen deze gordijnen je huis ook wat koeler houden.

Geld besparen op energierekening

 

Hoe geld op je mobiele telefoonrekening te besparen

Doe onderzoek en verander eventueel van provider. De prijzen voor de mobiele service variëren enorm. Vergelijk daarom de maandelijkse tarieven van de verschillende providers voor de service die jij nodig hebt. Ga eventueel voor een familie of groepsabonnement. Want als je een abonnement deelt, kun je soms nog wat extra op jouw maandelijkse mobiele telefoonrekening besparen.

Houd daarnaast ook rekening met jouw datagebruik. Begrijp de datalimieten die aan je abonnement gekoppeld zijn en zorg ervoor dat je hier geen extra kosten bovenop krijgt.

Vermijd een upgrade. Het kan behoorlijk verleidelijk zijn om de allernieuwste mobiele telefoon te kopen zodra deze op de markt komt. Maar het bespaart je een hoop geld door nog een paar jaar bij jouw oude telefoon te blijven. Een sim-only abonnement met een simlockvrije low budget smartphone gebruiken kan ook wonderen doen om wat extra geld te besparen.

 

Koop verstandig grote huishoudelijke apparaten

Wat extra tijd en geld aan de aanschaf van goede huishoudelijke apparaten besteden, is een geweldige manier om op de lange termijn veel te besparen. Want door een groot apparaat te kopen dat betrouwbaar en energiezuinig is, kun je de totale uitgaven prettig verlagen.

Raadpleeg de recensies op het internet voor de laatste beoordelingen over apparaten en vergelijk de prijzen in verschillende (online) winkels voordat jij jouw aankoop doet. Want als je de beste tijd en plaats kiest om een nieuw apparaat te kopen, dan kun je zeker flink wat geld besparen! De Vanden Borre Black Friday deals zullen je zonder meer de beste kortingen opleveren!

Geld besparen op black friday

 

Onderhoud je grote elektrische apparaten 

Vergeet daarnaast ook niet om deze elektrische apparaten goed te onderhouden. Want door middel van het juiste onderhoud zullen jouw apparaten soepeler werken en kun je zo ook geld besparen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat eventuele ventilatieopeningen altijd vrij zijn en dat eventueel stof weggezogen wordt. Zo werken je apparaten zo efficiënt mogelijk en bespaar je zowel op energie als op mogelijke reparatiekosten.

Let op de stand-by modus

Denk als laatste aan de mogelijke apparaten die zich als een vampier gedragen. Dit zijn apparaten die, zelfs als ze zijn uitgeschakeld, energie blijven zuigen. Dit komt omdat ze in een stand-bymodus gaan in plaats van volledig uit te schakelen.

Deze term wordt over het algemeen ook gebruikt om naar energieverslindende apparaten te verwijzen. Veel huishoudens hebben wel een aantal van deze apparaten in huis, die de energierekening aanzienlijk kunnen verhogen! Sluit ze aan op een (slimme) stekkerdoos die zichzelf uitschakelt bij geen gebruik. Of koppel ze eventueel tijdelijk geheel van het elektriciteitsnet los. Dat helpt enorm.

Als het gaat om geld besparen, dan kunnen kleine veranderingen jou snel helpen. Het aanpassen van een paar dagelijkse gewoonten en het gebruik van enkele simpele (publieke) geheimen kunnen samen een grote impact hebben. Onthoud echter goed, dat deze tips enkel werken als jij ze daadwerkelijk in praktijk brengt!

Telefoonrekening

 

Geef een antwoord