Je bekijkt nu De Paysafecard van Mastercard: hoe bestellen en wat zijn de kosten?

De Paysafecard van Mastercard: hoe bestellen en wat zijn de kosten?

De Paysafecard van Mastercard is de creditcard van deze maatschappij, die een van de grootste creditcardbedrijven wereldwijd is. Het gaat hier om een zogenoemde prepaid creditcard, waarop je voorafgaand aan je aankopen een bepaald tegoed stort. Dit tegoed kun je storten in euro’s of in Amerikaanse dollars. Met de Paysafecard van Mastercard kun je op elke plek waar een Mastercard wordt geaccepteerd, zowel online als in fysieke winkels, betalen. De kaart wordt gekenmerkt door zijn hoge gebruiksgemak.

Het verschil tussen de Paysafecard Mastercard en een reguliere creditcard

In tegenstelling tot de conventionele creditcards gebruikt deze kaart een bestaand tegoed. Dit tegoed waardeer je eerst op via een Paysafecard account, waarna je het zowel offline als online kunt gebruiken voor betalingen zonder cash. De kaart verschilt in enkele opzichten van de Paysafecard Classic, waarmee je uitsluitend online kunt betalen met een 16-cijferige code. De Mastercard versie gebruik je behalve online en offline ook nog eens in winkels die geen paysafecard partners zijn. Je betaalt er op dezelfde manier als met een gewone bankpas mee.

Paysafecard van Mastercard

 

Geen inkomenseis of toetsingen

Met deze kaart van Mastercard profiteer je van alle gemakken die ook een reguliere creditcard je biedt. Het bijkomende voordeel is echter dat er geen belemmerende voorwaarden bestaan. Daarmee bedoelen we de condities waaraan je dient te voldoen om een kaart te verkrijgen, zoals een inkomenseis. Er wordt geen BKR-toetsing, die een overzicht van je leningen, schulden en kredieten in kaart brengt, uitgevoerd. Zelfs met een negatieve registratie kun je de kaart dus aanvragen. Bovendien kunnen ook jongeren onder de 18 jaar deze prepaid creditcard aanvragen. Je kunt het beschikbare tegoed niet overschrijden, dus er bestaat geen risico op schulden.

Een bankonafhankelijke prepaid creditcard

Een creditcard van een bank als ING of Rabobank is bankafhankelijk. Dit betekent dat de kaarten verplicht zijn gekoppeld aan de rekeningen van die betreffende banken. Creditcarduitgaven kun je dus niet terugbetalen middels een rekening van een andere bank. Mastercard biedt je met zijn prepaid creditcard een bankonafhankelijke variant. Je kunt je tegoed vanaf elke willekeurige bankrekening (of PayPal account) opwaarderen. De creditcard is dus niet standaard gekoppeld aan een betaalrekening en heeft geen eigen rekening. Hij is daardoor ook niet gekoppeld aan je persoonlijke gegevens, zodat je privacy gewaarborgd blijft.

Hoe kun je een Paysafecard van Mastercard aanvragen?

Het aanvragen van deze prepaid creditcard van Mastercard is erg eenvoudig en in een paar stappen gebeurd:

  1. Je registreert je online gratis voor een persoonlijke Paysafecard betaalrekening
  2. Je bestelt via jouw persoonlijke rekening je Paysafecard
  3. Je activeert je kaart online en kunt deze onmiddellijk gebruiken

Het kan tot 20 werkdagen duren voordat je je kaart op het door jou opgegeven adres ontvangt. De jaarlijkse bijdrage van €9,90 zal direct van je paysafecardrekening worden afgeschreven. Houd hier dus rekening mee.

Aanvragen van paysafecard

Een Paysafecard account

Het bestellen van een Paysafecard van Mastercard is een eenvoudig proces. Wel is het verstandig om ook een Paysafecard account aan te maken. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Je beschikt ermee over een handig overzicht van je tegoed en al je betalingen. Je hoeft slechts beperkte informatie, zoals je adres, e-mail en telefoonnummer op te geven om een account aan te maken. Dit neemt niet meer dan enkele minuten in beslag. Download de app vervolgens op je telefoon om alle gegevens wanneer je maar wenst tot je beschikking te kunnen hebben.

Welke kosten zijn er aan de Paysafecard van Mastercard verbonden?

Al eerder noemden we de voordelen van de Paysafecard van Mastercard. Daar bovenop komen nog eens de zeer lage tarieven waarvan je profiteert wanneer je deze prepaid creditcard besluit te gaan gebruiken. Dit betreffen:

  • een jaarlijkse bijdrage van €9,90
  • 2% wisselkoerskosten voor betalingen in vreemde valuta
  • 3% kosten voor opname van contant geld uit een geldautomaat
  • 4% kosten voor het opladen van de kaart

Ben je aan een vervangende kaart toe, dan betaal je daarvoor slechts €5,-. Met deze prepaid creditcard kun je overigens 5 keer achter elkaar contactloos betalen. De totale limiet van deze contactloze betalingen bedraagt €150,-.

De kosten van een paysafecard

Wat zijn de geldende limieten?

Net als aan reguliere creditcards zijn ook aan deze kaart diverse limieten verbonden. Je vindt deze in het overzicht hieronder:

Maximaal kaarttegoed €5.000,-
Maximaal dagelijks oplaadbedrag €1.000,-
Maximaal maandelijks oplaadbedrag €5.000,-
Maximaal jaarlijks oplaadbedrag €50.000,-
Limiet per transactie €1.000,-
Dagelijkse transactielimiet €2.000,-
Opnamelimiet bij geldautomaat (per opname) €400,-
Opnamelimiet bij geldautomaat (per dag) €400,-
Opnamelimiet bij geldautomaat (per maand) €1.000,-

Voor de kaarten van jongeren gelden in sommige gevallen andere (lagere) limieten. Deze betreffen het maximale kaarttegoed (€1.000,-), het maximale maandelijkse oplaadbedrag (€2.000,-), het maximale jaarlijkse oplaadbedrag (€24.000,-) en de dagelijkse transactielimiet (€1.000,-).

Een creditcard voor iedereen

Deze prepaid creditcard van Mastercard is geschikt voor iedereen die niet kan voldoen aan de inkomenseis, een negatieve BKR-toetsing heeft of zichzelf eenvoudigweg wil beschermen tegen het opbouwen van eventuele schulden. Het bestellen van de kaart is een proces van enkele simpele stappen. Met behulp van de app houd je je tegoed en je uitgaven in de gaten. Behalve het niet hoeven voldoen aan eisen die wel bij een reguliere creditcard worden gesteld, is ook de bankonafhankelijkheid en zodoende je gewaarborgde privacy een belangrijk pluspunt.

Originally posted 2022-02-21 08:40:37.

Geef een reactie