BKR toetsingBKR toetsing

Vraag je een creditcard aan, dan wordt er altijd door de creditcardmaatschappij een BKR toetsing verricht. Dit is ter controle van de  kredietwaardigheid van de aanvrager. Je creditcard aanvraag wordt afgekeurd indien je een negatieve notering bij het BKR hebt.

BKR Tiel

BKR informeert financiële organisaties die aangesloten zijn, over lopende kredieten die consumenten hebben afgesloten bij banken of financiele instellingen. Zodoende kan er bij aanvraag van een nieuw krediet een weloverwogen afweging worden gemaakt. Hierdoor  worden de krediet- en betalingsrisico´s beperkt en probeert men vervelende schuldsituaties te voorkomen.

Negatieve BKR

Indien jouw aanvraag voor een Mastercard of Visa card vanwege een negatieve notering bij het BKR wordt afgewezen, kun je altijd nog een debitcard of prepaid creditcard aan vragen. Bij aanvraag van een prepaid creditcard wordt er namelijk niet gekeken naar inkomen en wordt er geen BKR toetsing verricht. Met een prepaid kaart kun je nooit schulden maken. Je dient immers van te voren saldo te storten op jouw prepaid kaart.

De meeste prepaid cards werken als een ‘normale’ creditcard. Echter niet alle bedrijven accepteren een prepaid creditcard. Bij het boeken van een auto of vlucht kan het voorkomen dat een prepaidkaart niet geaccepteerd wordt.