Je bekijkt nu Wat zijn virtual creditcards en hoe werken ze precies?

Wat zijn virtual creditcards en hoe werken ze precies?

Merk je dat je veel vaker online aankopen doet dan voorheen? Dan is de virtuele creditcard misschien wel iets voor jou! Met deze card kun je veilig online shoppen en ben je beter beschermt tegen cybercriminelen. Op deze pagina lees je alles over de virtuele creditcard, je komt erachter wat het is, waar je ze koopt, hoe je de kaart gebruikt en welke voordelen eraan zitten.

Wat kun jij je bij virtual creditcards precies voorstellen?

De virtuele creditcard, ook wel de digitale creditcard genoemd, kun je online voor al je aankopen gebruiken. Los van het feit dat je geen fysieke kaart in handen krijgt bij een virtuele creditcard, lijkt het voor de rest wel op een normale creditcard. Je krijgt een 16-cijferig kaartnummer, je volledige naam komt erop te staan en je hebt ook een cvc code, die je op de achterkant van de kaart terugvindt. De virtuele creditcard heeft net als een fysieke creditcard een vervaldatum. De kaart kun je vaak een aantal keer gebruiken, waarna de kaart wordt opgeheven en je een nieuwe kunt regelen. Dit voorkomt dat cybercriminelen er met je virtuele creditcard vandoor gaan.

Online betalen

Waar koop je er eentje en op welke manier kun je de virtuele creditcard gebruiken?

Ben je op zoek naar je eigen virtuele creditcard? Dan zijn er een aantal manieren waarop je er eentje kunt aanschaffen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de virtuele creditcard bij een online bank af te sluiten. Deze card kun je dan meteen aan je online bankrekening koppelen. Houd er wel rekening mee dat je dit type virtuele creditcards maar een bepaalde tijd kunt gebruiken. Dit heeft alles met je privacy en de beveiliging van je kaart te maken.

Wil je langer met de virtuele creditcard blijven betalen? Dan kun je er eentje bij een derde partij aanvragen. Als je het makkelijk vindt, kun je ook voor de prepaid optie kiezen. Deze moet je zelf met een bepaald bedrag opladen. Zo kun je niet in de schulden terecht komen. Sommige winkels verkopen virtuele creditcards, je koopt dan een voucher in een fysieke winkel en kunt de kaart online activeren. Je gebruikt de creditcard online en kunt in een online omgeving inloggen om je gegevens te bekijken. Een virtuele creditcard gebruik je alleen om online aankopen mee te doen.

Virtual creditcard dit kan je ermee

Wanneer kun je met een virtuele creditcard betalen?

Een virtuele creditcard kun je aanvragen zonder dat er een BKR-registratie gecontroleerd wordt. Je zet namelijk zelf een bepaalt bedrag op de virtuele creditcard, waardoor je nooit meer geld kunt uitgeven, dan je er zelf op hebt gezet. Dit is dus een ideaal betaalmiddel als je beter op je uitgaven wil letten. Je kunt de virtuele creditcard gebruiken voor al je online aankopen. Doordat het geen fysieke kaart is, kun je er in een fysieke winkel of in een restaurant niet mee betalen. Je kunt er zowel online diensten, als fysieke producten via online webshops mee kopen.

Betalen met een virtuele creditcard

Welke voordelen zitten eraan het gebruik van een virtuele creditcard?

Wist je dat er een aantal interessante voordelen aan de virtuele creditcard zitten? Allereerst kun je de virtuele creditcard natuurlijk meteen na aanvraag inzetten als online betaalmiddel. Dit komt doordat je met dit type card geen fysieke kaart meer nodig hebt, waar je op zou moeten wachten. Verder is de virtuele creditcard een stuk veiliger dan een fysieke kaart, aangezien je de kaart niet kunt kwijtraken. De meeste creditcardmaatschappijen die de virtuele creditcard vragen je ook niet om maandelijks te betalen voor het gebruik van de kaart. Dit maakt van de virtuele creditcard een goedkopere variant dan de fysieke creditcard.

Een ander belangrijk voordeel is, dat deze virtuele creditcard beter is voor het milieu, aangezien je er geen plastic voor hoeft te gebruiken.

Voordelen virtual creditcards

Geef een antwoord